De kracht van inzicht
Je leidt een druk leven waarin iedereen iets van jou verwacht. Of je nog even dit kan ophalen? Ja, hoor! Of je nog snel even kan helpen met dat? Natuurlijk! Met dit gedrag saboteer je onbewust jezelf. Je zet anderen op de eerste plaats, terwijl niemand minder dan jijzelf de belangrijkste persoon in je leven bent. Je grenzen durven stellen als people pleaser is niet simpel. Ook eigenschappen als perfectionisme, faalangst en uitstelgedrag klinken jou wellicht niet onbekend in de oren. Je denkt dat dit jouw identiteit is, maar eigenlijk is dit gedrag jou aangeleerd. Omdat het jouw leven grondig beïnvloedt, besef je dat er dringend iets moet veranderen.
Met mijn coaching bied ik je de nodige kennis aan, waardoor jij bepaalde inzichten krijgt en duurzame verandering teweegbrengt. Ik coach op een heel wetenschappelijke manier: ik vertrek dus altijd vanuit de hersenen. Hoe zit je lichaam in elkaar? Waardoor heb je stress? Welke hormonen en neurotransmitters zorgen hiervoor? Daarna zet ik deze kennis om naar concrete actiepunten voor jou, zodat jij op een zelfbewuste manier aan de slag kan gaan. Omdat ik geloof in de kracht van beelden, maak ik regelmatig schema’s om iets uit te leggen of laat ik jou zelf tekenen om tot nieuwe inzichten te komen. Na onze samenwerking voel jij je veel energieker, kan je beter ontspannen en durf je meer opkomen voor jezelf.
-
Waarom voelt het vaak zo moeilijk om tot verandering te komen?
Omdat je jouw gedrag gaat zien als jouw identiteit. Waar je jouw identiteit niet kan en hoeft te veranderen, kan je gedrag wél gaan veranderen.
Oude ziel in een jong lichaam
Al sinds mijn veertiende ben ik in begeleiding bij een psycholoog voor dezelfde thema’s waarvoor ik nu zelf klanten coach. Wat mijn psycholoog voor mij betekend heeft, wil ik voor jou betekenen. Ik wil jou inspireren en helpen zoals ik vroeger zelf geholpen ben. Als tiener voelde ik mij slecht in mijn vel. Ik vond geen aansluiting met mijn vriendjes en ik zat met een totaal ander wereldbeeld. Er werd vaak lachend gezegd dat ik een oude ziel in een jong lichaam was, maar voor mij voelt het alsof ik gewoon meer nadenk over alles. Op mijn zestiende viel de term hoogsensitiviteit en vorig jaar kwam daar ook nog de term hoogbegaafdheid bij, waardoor alles op zijn plaats viel voor mij. Ik ben heel sociaal, maar ik heb wel voldoende me-time nodig zodat ik niet overprikkeld raak. Omdat ik alles emotioneel veel dieper verwerk, ga ik harder op in onder andere conversaties, films en muziek. Die balans is dus heel belangrijk.
Mijn hoogsensitiviteit maakte mijn tienerjaren niet altijd gemakkelijk. Gevoelens van eenzaamheid, angst en onzekerheid waren schering en inslag voor mij. Terwijl ik van nature heel vrolijk ben, kreeg ik toch te maken met negatieve gevoelens omdat ik mij niet begrepen voelde. Daarom dook ik in boeken, volgde ik workshops en leerde ik mezelf beter kennen. Ik leerde hoe mijn hersenen prikkels verwerken, hoe ik dit proces kon beïnvloeden en hoe ik een positieve groeimindset kon aannemen.
Daarna werkte ik drie jaar als leidinggevende in een bedrijf waar verschillende collega’s kampten met problemen als burn-out, stress, een laag zelfbeeld of een negatieve mindset. Hierdoor onderzocht ik hoe ik niet enkel mezelf, maar ook anderen op een gestructureerde manier kon helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Dit zette mij aan om verschillende opleidingen te volgen zoalsstress- enburn-outcoaching, lifecoaching, praktische psychologie en omgaan met hoogsensitiviteit. Zo kan ik jou op de beste manier bijstaan bij jouw zelfontwikkeling!